Firma BSR, care asigură managementul Planorama, susţine că va începe procesul de predare a apartamentelor din complex în perioada mai-iulie şi că a reuşit să convingă 80% dintre cumpărătorii de locuinţe să renunţe la penalităţile datorate de dezvoltator pentru întârzierea finalizării proiectului.

„Euro Habitat, dezvoltatorul Planorama, a făcut demersurile necesare pentru a plăti taxele restante către stat spre a realiza astfel transferul de proprietate către cumpărătorii din primul bloc. Predarea apartamentelor este stipulată în noile acte adiţionale pentru mai-iulie anul acesta. Vânzările pentru public vor începe în aprilie-mai, concomitent cu livrarea primelor apartamente din primul bloc şi reluarea construcţiei celui de-al doilea”, se arată într-un comunicat al BSR.

Constructor pentru al doilea bloc

Reprezentanţii BSR susţin totodată că Euro Habitat a contactat deja mai mulţi antreprenori pentru finalizarea utilităţilor şi restul lucrărilor la primul bloc şi, în curând, va contracta antreprenorul pentru cel de-al doilea bloc.

De asemenea, Euro Habitat este pe punctul de a primi un împrumut de la Piraeus Bank, precondiţiile contractului de acordare a împrumutului fiind un cashflow pozitiv, echilibrat şi acordul clienţilor pentru noile termene de predare, sfârşit de mai 2010 şi sfârşit de decembrie 2010.

„Demersurile de acordare a creditului bancar agreat iniţial, de 2,5 milioane euro, sunt în stadiu avansat, urmând ca formalităţile sa fie finalizate în viitorul apropiat”, se mai arată în comunicat.

Proiectul a fost anunţat încă din anul 2005 şi prevede construcţia a 1.100 de locuinţe în patru blocuri, în urma unei investiţii de 70 milioane de euro, însă niciun apartament nu a fost livrat către cumpărători, lucrările de construcţie fiind întrerupte de mai multe ori din diverse cauze. Construcţia trebuia să fie finalizată încă din 2007.