Groupama s-a gandit sa unifice cele trei companii de asigurare pe care le-a achizitionat in ultimul an in Romania. Acestea sunt: Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia Asigurari. Prima companie achizitionata a fost BT Asigurari in octombrie 2007, moment in care reprezentantii companiei au anuntat ca au in plan sa mai faca si alte achizitii in piata. Cu acea ocazie, Jean Francois Lemoux, directorul pe international al Groupama a precizat ca tinteste unul dintre primele cinci locuri din piata.

In februarie acest an Groupama a achizitionat pentru 617 milioane de euro OTP Garancia, inclusiv operatiunile sale din Bulgaria, Romania si Slovacia, alaturi de 8% din actiunile OTP Bank. In final, ultima achizitie a fost Asiban, in aprilie 2008.

Pe 13 noiembrie, Jean Francois Lemoux si reprezentantul pe Romania Denis Rousset vor anuntat calendarul de fuziune a celor trei companii pe care le detin acum la noi, precum si planurile viitoare e dezvoltare pe piata romaneasca.

Groupama este intre primii asiguratori de la nivel mondial, avand activitati in Franta (unde isi are si sediul central), Marea Britanie, Italia, Spania, Portugalia, Grecia, Turcia, Ungaria, RP Chineza, Hong Kong si Vietnam. Sigla sa vine de la Groupe des Assurances Mutuelles Agricoles.