Majoritatea bucureştenilor cu venituri mari (58%) sortează deşeurile alimentare mai des, iar 40% dintre femei se simt vinovate pentru cantitatea de mâncare pe care o aruncă, conform studiului Life at Home Report.
În ceea ce priveşte reciclarea şi risipa de mâncare, doar 35% dintre bărbaţii care locuiesc în Bucureşti se simt vinovaţi pentru mâncarea aruncată. Ambele procentaje sunt mai mari faţă de media de 25% din alte capitale, conform studiului IKEA. În acelaşi timp, 21% dintre respondenţi cumpără mâncare şi descoperă că o aveau deja acasă, cu 1% mai puţin faţă de media din celelalte capitale. 20% dintre bucureşteni nu mănâncă ce au gătit cu o zi înainte, dar 33% mănâncă acelaşi lucru la micul dejun în fiecare zi, cu 19% mai puţin faţă de media globală. În ceea ce priveşte cina, 35% dintre bucureşteni mănâncă aproximativ acelaşi lucru, în timp ce media globală este de 42%.
Bucătăria este camera în care 74% dintre bucureşteni mănâncă de luni până vineri, iar majoritatea celor (57%) care locuiesc singuri îşi doresc să mănânce alături de cei dragi, în timp ce media globală este de 34%.
Pentru studiul global Life at Home Report au fost colectate 8.527 de răspunsuri din 11 capitale ale lumii. În România, rezultatele au fost obţinute prin intermediul unui chestionar online la care au răspuns 1.009 persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani. Cercetarea a fost realizată în mai şi iunie 2014 în colaborare cu agenţia de business intelligence United Minds.
Gătitul împreună cu cei dragi este mai distractiv pentru 47% dintre bucureşteni, în timp ce 20% preferă să gătească singuri. AGERPRES