‘Nu este un simplu card bancar ci un serviciu adus în premieră bucureştenilor. Astfel, Bucureşti intră alături de Londra, Singapore şi Hong Kong cu un sistem similar de plată a călătoriilor cu transportul în comun’, a spus Bactali. Cardul poate fi folosit atât pentru tranzacţii uzuale la POS şi ATM, cât şi direct în mijloacele de transport în comun la aparatele de taxare electronică. De asemenea, aplicaţia contactless permite efectuarea plăţilor rapid, fără a da cardul din mână, la POS-urile acceptante. După Londra, Bucureştiul este al doilea oraş din lume care are un card ce poate fi folosit atât ca instrument bancar cât şi pentru a face plata călătoriilor cu mijloacele de transport în comun.
De asemenea, directorul general al RATB, Adrian Criţ, a precizat că bucureştenii vor accepta noul card lansat de RATB împreună cu BCR, denumit cardul ‘Zâmbet’, la fel cum au acceptat cardurile de plată Activ.
‘De la începutul lunii mai de când am anunţat că biletele de hârtie vor mai fi utilizate doar până la epuizarea stocurilor, vânzările zilnice de carduri Active se ridică la 4.000. La ora actuală sunt active 1,3 milioane de carduri de transport. Bucureşteanul a acceptat cardul Activ, introdus de RATB în 2007, şi cred că va accepta şi cardul Zâmbet, iar pe viitor şi acel City Card, utilizabil la muzee’, a adăugat Criţ.
BCR este singura bancă ce a răspuns solicitării RATB de a găsi un partener pentru identificarea mai multor modalităţi de încărcare a cardului Activ. Investiţia în sitemul de taxare, în valoare de milioane de euro, a fost construită însă şi pentru alţi operatori privaţi de transport.
SURSA: Agerpres