În ciuda numeroaselor piedici legate de trafic, administratie defectuoasă sau starea proastă a străzilor, Bucureștiul a ocupat locuri fruntașe în acest top. Astfel, a fost declarat cel mai bun oraș pentru costul personalului și cel mai bun oraș din punct de vedere a disponibilității spațiilor de birouri.
Potrivit studiului, în București există o ofertă bogată de clădiri de birouri luxoase, disponibile la prețuri atractive pentru investitori. Aceste avantaje atrag companiile care doresc să închirieze spații noi sau să își mute activitățile curente. Studiul arată că infrastructura orașului a înregistrat un progres și că există planuri mari de dezvoltare ulterioară, menite să imbunătățească an de an accesibilitatea centrelor de afaceri.
"Costurile reduse, calitatea și disponibilitatea spațiilor de birouri fac Bucureștiul din ce în ce mai atractiv pentru desfășurarea activităților de către companii", este de părere Andrei Bîrsan, director de intermediere spații comerciale la Cushman&Wakefield România.
În clasamentul general, Londra ocupă prima poziție și este considerat orașul european cel mai bun pentru afaceri. Pe următoarele locuri s-au clasat Paris, Frankfurt, Amsterdam și Berlin. Moscova a fost clasificată pentru al doilea an consecutiv drept cel mai bun oraș european pentru extinderea companiilor, iar numărul companiilor europene care se vor stabili în Moscova în urmatorii cinci ani a crescut de la 47 (în 2010) la 57 în acest an. În topul din acest an, Germania are mai multe oraăe decat oricare alta țară în top 10: Frankfurt (locul 3), Berlin (locul 5) si Munchen (locul 9).
Raportul "European Cities Monitor" a ajuns la cea de-a 22-a editie și a fost întocmit pe baza interviurilor cu membri ai consiliilor de conducere din cele mai mari 501 companii din Europa.