Pe site-ul paulmarina.com, el compară Bucureștiul și Budapesta, explicând, cât se poate de imparțial, care sunt principalele atracții turistice, cât de mult diferă prețurile, dar și alte lucruri pe care turiștii trebuie să le cunoască. El spune că ambele sunt orașe contrastante și nu au multe în comun.

Cum se ajunge în București și Budapesta

București este capitala Romaniei, Budapesta este capitala Ungariei.

Cum ajunge la București: Bucureștiul are două aeroporturi. Marele Aeroport Internațional Henri Coandă București chiar în afara orașului și unul mult mai mic, Aeroportul Internațional București Băneasa – Aurel Vlaicu.

Zborurile internaționale aterizează de obicei pe aeroportul Henri Coandă.

Aeroportul Băneasa este mai aproape de oraș Pentru a ajunge în oraș, utilizați un serviciu de taxi sau autobuz.

Cum ajungi la Budapesta: Aeroportul Internațional Ferenc Liszt din Budapesta, este situat în afara orașului. Procesul este foarte simplu în Budapesta și puteți ajunge în centrul orașului fie cu taxiul, fie cu transportul public.

Infrastructura transportului public din Budapesta este una dintre cele mai bune din Europa. Luați autobuzul 200E sau 100E și faceți transferul la linia de metrou Kőbánya-Kispest pentru a vă continua călătoria către centrul orașului (durează 30 de minute).

Motive pentru a le vizita

Bucureștiul este o destinație cu buget mic din Europa. Cele mai multe zboruri sunt super ieftine, iar cazarea, mâncarea și băutura, precum și atracțiile sunt foarte accesibile.

Majoritatea oamenilor vizitează Bucureștiul pentru că este un oraș destul de ieftin. Orașul are amprenta comunismului destul de puternică pe unele clădiri, dar atmosfera, per total, este una foarte bună.

Unul dintre principalele motive pentru care oamenii vizitează Bucureștiul este remarcabila Bucharest Therme. De asemenea, Bucureștiul este folosit ca punct de plecare către alte destinații din Transilvania și la Marea Neagră.

Budapesta este un oraș istoric minunat, comparabil cu Viena și Praga. Dacă ați vizitat Viena și/sau Praga în trecut și dacă v-au încântat, cu siguranță veți adora și Budapesta, spune bloggerul

Iubitorii de istorie vor avea ce vedea la Budapesta. O mulțime de atracții istorice și muzee îi așteaptă aici. Moștenirea evreiască poate fi explorată în Budapesta, în cartierul evreiesc.

Oamenii vin și pentru mâncare și pentru experiența băilor termale Belle Époque.

Zone turistice din apropiere

Bucureștiul este punctul de plecare pentru două zone turistice majore din România. Este și o alegere mai bună pentru alte locuri de vizitat din România, comparativ cu Budapesta.

Cele mai multe obiective turistice și orașe importante sunt situate în regiunile istorice ale Transilvaniei și regiunea muntoasă a Țării Românești.

Oamenii vin să viziteze cele mai cunoscute castele din România. Cel mai cunoscut este castelul Bran, asociat cu Dracula. Dacă plănuiești o excursie rutieră, alege drumul Transfăgărășanului pentru a întâlni urși și a admira peisaje rurale românești superbe.

Dacă vreți să vedeți Marea Neagră, mergeți spre Constanța. În cazul în care trebuie să alegeți între munții din Transilvania și Marea Neagră, optați pentru Transilvania, deoarece are mai multe de oferit.

De obicei, turiștii care vizitează Budapesta se opresc acolo. Dar puteți planifica excursii de o zi de la Budapesta la Győr sau Szentendre. Orașul are multe de oferit, în comparație cu restul țării. Ungaria are câteva orașe frumoase, cum ar fi Szeged și Pécs, dar sunt departe de capitală.

Muzee

Cele mai importante muzee din București sunt Muzeul Național de Istorie Naturală, Muzeul Național de Artă din orașul vechi, Muzeul Palatului Parlamentului, Muzeul Național de Geologie, Muzeul Satului. Printre cele mai renumite muzee din Budapesta se numără Galeria Națională Maghiară, Muzeul Național Maghiar și Muzeul de Arte Frumoase.

Grădini și palate

În București puteți vizita găsi Grădina Botanică, amenajată „Dimitrie Brândză” în inima orașului.

Bucureștiul nu are castele, dar unele dintre cele mai uluitoare castele din Europa se găsesc in apropiere de București: faimosul castel Bran și magnificul castel Peleș.

La Budapesta, pe lângă Castelul Buda, care are vedere la oraș, se poate vizita și Muzeul Național. Cartierul din zona castelului, cu turnurile sale emblematice, cunoscut sub numele de Bastionul Pescarilor, este accesibil.

Castelul Vajdahunyad, înconjurat de o grădină luxuriantă, în partea Pesta a orașului, nu trebuie ratat.

Târguri de Crăciun

Dacă vizitați Bucureștiul în luna decembrie, nu treceți pe lângă Târgul de Crăciun din Piața Constituției, pentru a descoperi tradițiile, mâncărurile locale și obiectele de artizanat.

Budapesta are două târguri de Crăciun, unul în Piața Bazilica Sf. Ștefan și unul în Piața Vörösmarty. Se deschid la jumătatea lunii noiembrie și continuă până la sfârșitul lunii decembrie.