Într-un clasament naţional al celor mai scumpe apartamente pe primele patru poziţii se regăsesc municipiile Cluj-Napoca, Bucureşti, Timişoara şi Constanţa, iar la polul opus se regăsesc oraşele Reşita, Târgovişte, Zalău şi Satu Mare. După un salt-record consemnat în ultimul an, Cluj-Napoca a ajuns pe primul loc, fiind secondat de București. În ambele cazuri, suma medie solicitată de vânzători depășește pragul de 1.000 de euro pe metru pătrat util. În Timișoara și Constanța prețurile se situează peste 900 de euro pe metru pătrat, iar în Brașov și Iași trec de 800 de euro pe metru pătrat.

Topul celor mai scumpe apartamente

Clasamentul scumpirilor la apartamente este condus de două dintre marile centre regionale ale țării, respectiv Cluj-Napoca și Timișoara, care au consemnat majorări de peste 10% în ultimul an. Constanța este inclusă și ea în această listă, cu un avans al prețurilor de 7,6%. În mod interesant, majoritatea reședințelor de județ incluse în top se încadrează însă în categoria orașelor mijlocii.

Topul celor mai mari scumpiri

În cele mai accesibile reședințe de județ ale țării, prețurile medii solicitate pe segmentul apartamentelor se situează, de regulă, sub pragul de 600 de euro pe metru pătrat util. În vârful clasamentului orașelor cu cele mai ieftine locuințe se află Reșița, unde cumpărătorii trebuie să plătească, în medie, 407 euro pe metru pătrat util.

Topul celor mai ieftine apartamente

Din punctul de vedere al prețului unitar solicitat pe categorii de apartamente, tot în cele șase mari centre centre regionale ale țării se găsesc cele mai scumpe locuințe, în clasament fiind cuprinse și orașe precum Craiova, Pitești sau Ploiești. Proprietarii din Cluj-Napoca au cele mai mari pretenții în cazul garsonierelor și apartamentelor cu două camere, dar sunt depășiți de bucureșteni în cazul locuințelor cu trei camere.

Topul celor mai scumpe garsoniere

Topul celor mai scumpe apartamente cu două camere

Topul celor mai scumpe apartamente cu trei camere