La acest eveniment participă peste 50 de piloţi din 14 ţări, campioni naţionali şi europeni, elita sporturilor cu motor. Printre concurenţi se numără şi Nikolett Szanto din Ungaria, prima femeie-pilot care a reuşit să câştige o etapă de campionat profesionist, scrie Agerpres.

Au venit la competiţia din Capitală, între alţii, Nigel Colfer (vicecampion Drift Allstars), James Deane (campion european Drift Allstars 2011) şi Matt Carter (campion de drift al Marii Britanii), dar şi piloţi români, printre care şi o femeie, Ramona Rusu.

Pe lângă spectaculoasele curse de maşini, în cadrul Drift Grand Prix of Romania sunt prezenţi şi cei mai importanţi dealeri auto şi moto, firme din domeniul auto, tuning şi accesorii. De asemenea, pe parcursul celor trei zile vor avea loc expoziţii de maşini modificare, styling, tuning, car-audio.

Iubitorii de maşini şi motociclete se vor putea delecta cu cascadoriile realizate de Terry Grant, cel mai bun cascador cu maşini din Europa. Un alt invitat celebru este stunt-rider-ul Raptowny, care va oferi un spectacol deosebit cu cu motocicleta.

Proaspătul campion al României la raliuri, Valentin Porcişteanu, va fi prezent şi el la Drift Grand Prix, pentru a face o demonstraţie cu adevărat profesionistă.

La Drift Grand Prix se va desfăşura şi o paradă cu maşini electrice şi hibride, eveniment realizat în colaborare cu Ministerul român al Mediului. Preţul biletelor de intrare este cuprins între 10 şi 150 de lei.

Poliţia Rutieră din Bucureşti a restricţionat traficul auto şi cel pietonal în zona circuitului, începând de joi seara (ora 22,00) şi până luni, 24 octombrie (ora 06,00).