Alertă în București! Un sector întreg riscă să fie carantinat. Prefectul Capitalei a anunțat un nou val de măsuri în cursul zilei de miercuri. Ce se întâmplă în București în aceste zile.
Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a transmis miercuri că se poate ajunge la carantinarea câte unui sector din București, dacă evoluția pandemiei o va impune.
„Se poate ajunge la carantină într-un sector. Carantinarea sectoarelor e posibilă. Este mai dificil, dar dacă se impune vom face acest lucru. Voi solicita incidența defalcată pe sectoare. Când va fi, o vom afișa pe site-ul prefecturii”, a spus prefectul Capitalei.
Anunțul Prefectului Capitalei
Gheorghe Cojanu anunțat că în ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență au fost adoptate 3 hotărâri. Prima dintre ele vizează închiderea barurilor, cluburilor și discotecilor, care nu erau menționate în adresa de la Direcția de Sănătate Publică. A doua hotărâre micșorează distanța în jurul școlilor în care este obligatorie purtarea măștii – de la 100 de metri la 50 de metri.
A treia hotărâre vizează închiderea cazinourilor și sălilor de jocuri, cu excepția jocurilor de pariuri și loterie în care doar se plasează bilete.
Școlile nu vor fi închise
Școlile nu se vor închide, a mai spus prefectul. „În momentul de față nu văd alte restricții care s-ar putea impune”, a mai spus Cojanu. Este vorba despre activitatea din spațiile interioare, potrivit informațiilor Digi24.
Vor fi închise și sălile de jocuri de noroc, urmând să rămână deschise doar agențiile Loto, acolo unde se poate păstra distanța în interior. O altă propunere se referă la reducerea perimetrului din jurul școlilor în care purtarea măștii va fi obligatorie, de la 100 de metri, cât a fost stabilit ieri, la 50 de metri.
Ce măsuri au fost impuse începând de miercuri
Șeful DSU, Raed Arafat, spunea marți seară că și sălile de jocuri vor fi și ele închise și că măsura este prevăzută în Hotărârea de Guvern care a prelungit, pe 14 septembrie, starea de alertă.
Începând de miercuri, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare, alcoolice și non-alcoolice, în unitățile de tip restaurante și cafenele, în interiorul clădirilor, nu este permisă în București.