Bucureștiul se va închide mai mult ca sigur! În ciuda asigurărilor date de autorități, românii nu au nicio siguranță asupra modului în care își vor petrece Sărbătorile de Paște.
În timp ce autoritățile politice și administrative spun că nu iau în calcul un lockdown pentru Capitală, specialiștii din domeniul medical susțin altceva.
Bucureștiul se va închide mai mult ca sigur!
Astfel, Emilian Imbri, fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din București, a anunțat, marți seara, că pandemia de coronavirus va dura și în 2022.
Bucureștiul urmează să se închidă, în perioada imediat următoare, susține medicul, care estimează că situația se va înrăutăți și că pacienții care ajung în spitale au o simptomatologie mai gravă decât până acum.
”Mai durează foarte mult. Trecem în anul următor cu mască. Va fi din ce în ce mai rău. Bucureștiul mai mult ca sigur se va închide.
Va fi mai rău decât ce a fost. Vor fi pacienți mai mulți și cu simptomatologie mai gravă. Situația nu mai este sub control. Trebuie luate măsuri mult mai stricte, nepopulare. Va fi un tsunami al infectărilor.”, a spus Emilian Imbri, marți seara, la postul național de televiziune TVR.
A fi sau a nu fi lockdown
Trebuie precizat că Președintele Klaus Iohannia a dat asigurări ferme că autoritățile nu au în vedere un lockdown în perioada Sărbătorilor de Paște.
De cealaltă parte, însă, secretarul de stat în ministerul de Interne, Raed Arafat, nu a exclus posibilitatea.
În ce privește Paștele, Arafat a precizat că speră ca românii să nu se întoarcă la situația de anul trecut: „Sperăm că nu. Nu mă pronunț aici, o parte din atacuri au fost foarte tendențioase. Nu dorește nimeni să limiteze drepturile la activitatea religioasă. Clar este că e devreme de spus care va fi situația, noi sperăm să fie controlabilă. Încă mai este de așteptat”.
Și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a fost întrebat care sunt recomandările în ceea ce privește slujba de Înviere, iar acesta a precizat că organizarea slujbei de Înviere din acest an va fi în directă legătură cu dinamica epidemiologică.
Creștinii sărbătoresc Paștele Catolic în acest an în 4 aprilie, iar Paștele Ortodox, în 2 mai.