Potrivit unui anunţ publicat pe site-ul de licitaţii publice, Primăria Municipiului Bucureşti va achiziţiona echipamente radio, platforme informatice, echipamente pentru videoconferinţe, diverse pachete software şi sisteme informatice, precum şi servicii de asistenţă tehnică. Toate acestea sunt necesare implementării unui sistem integrat şi unitar de management al situaţiilor de urgenţă.
Capitala reprezintă o zonă care este expusă atât la riscuri naturale (cutremure, alunecări şi prăbuşiri de teren, inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, incendii de pădure), cât şi la riscuri tehnologice (accidente chimice, accidente nucleare, incendii în masă, accidente grave pe căi de transport), la riscuri biologice (epidemii, epizootii, zoonoze), la riscuri teroriste şi riscuri ecologice.
De accea este necesar acest sistem integrat pentru a reduce vulnerabilitatea socială şi economică printr-un set de măsuri de prioritate, cu privire la unele riscuri majore asociate oraşului.
Potrivit caietului de sarcini publicat de municipalitate, sistemul trebuie să selecteze şi să organizeze diverse tipuri de date colectate şi diseminate de la toate instituţiile implicate în managementul situaţiilor de urgenţă, trebuie să proceseze aceste date astfel încât să permită dezvoltarea şi implementarea unor planuri clare de acţiune ca răspuns la aceste situaţii de urgenţă
Firmele interesate de furnizarea de echipamente şi aplicaţii informatice pot depune ofertele până pe 21 septembrie.
Valoarea estimată a contractului, care se va derula pe o perioadă de 18 luni, este de 103 milioane lei, plus TVA. Proiectul va fi finanţat de bugetul local şi Banca Mondială.