Global Forum, cea mai importantă întâlnire la nivel global din domeniul industriei IT&C, va debuta într-o săptămână, la Bucureşti.

400 de specialişti şi reprezentanţi ai administraţiilor globale de pe toate continentele, vor participa  la ediţia a XVIII-a a Global Forum. Pentru prima oară la Bucureşti, evenimentul se va desfăşura pe 19 şi 20 octombrie în cadrul Palatului Parlamentului.

Global Forum va debuta luni, 19 octombrie, prin deschiderea oficială prezidată de Traian Băsescu, Preşedintele României, şi de Thomas Rosch, reprezentant al Comisiei Federale de Comerţ din SUA. Alături de organizatorii Dr. Sylviane Toporkoff, preşedintele Global Forum, şi Sebastien Levy, vice-preşedinte, cei doi vor dezbate situaţia actuală a industriei IT&C, punctând cele mai importante şi imperative schimbări necesare pentru următorii ani.

După această discuţie introductivă, prima sesiune a zilei va pune în discuţie dezvoltarea sectorului conexiunilor de date în bandă largă şi importanţa sprijinirii acestuia. Sesiunea se va axa, în principal, pe perspectivele de implementare ale tehnologiei LTE şi a serviciilor 4G, beneficiile acestora pentru zonele rurale sau ţări în curs de dezvoltare, oferind şi o serie de exemple concrete de proiecte din SUA, Uniunea Europeană sau Asia.

Ziua de marţi, 20 octombrie, se remarcă prin patru sesiuni care aduc la masa de discuţii subiecte de interes imediat pentru beneficiul întregii societăţi, de la potenţialul industriei IT&C de a promova dezvoltarea sustenabilă şi creşterea economică până la strategii necesare pentru întărirea cooperării în domeniul cercetării, sesiunea 7, prezidată de ANCOM, abordând teme mai actuale decât oricând legate de dezvoltarea Internetului broadband wireless de mare viteză sau utilizarea dividendului digital.

Totodată în cadrul conferinţelor dedicate administraţiilor locale, România introduce în premieră în cadrul Global Forum 2009 „Oraşul Digital European”, un concept dincolo de Web 2.0. care va redefini stilul de viaţă al cetăţeanului în societatea modernă şi care va utiliza cele mai avansate tehnologii de informaţii şi comunicaţii.

SURSA: globalforum.ro