Lia Olguța Vasilescu are motive de bucurie. În scurt timp, veniturile familiei vor crește considerabil. Ea este consilier onorific al premierului. Vasilescu mai deține și funcția de purtător de cuvânt al PSD și este deputat al aceluiași partid.
Lia Olguța Vasilescu este în acest moment purtător de cuvânt al PSD și consilier onorific al prim-ministrului Viorica Dăncilă în domeniul infrastructurii de transport. Locul pe care îl ocupă în cabinetul Dăncilă nu este o funcție remunerată.
Potrivit declarației sale de avere din iunie 2018, Lia Olguța Vasilescu nu este proprietara niciunui imobil, teren sau mașină. În schimb, ea deține bijuterii în valoare de 10.000 de euro. Lia Olguţa Vasilescu are trei conturi bancare, cu 6,684 de euro, 142.973 de lei şi 11.364 de lei. În anul 2017, Ministrul Muncii a avut un venit anual de 144.226 de lei din Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale. Ea a mai primit şi 1.000 de lei pe lună pensie alimentară pentru copilul său, la care s-a adăugat şi alocaţia acestuia de 84 de lei pe lună.
Veniturile familiei vor crește, însă, radical dacă soțul Olguței Vasilescu va ajunge la Bruxelles. Chiar dacă lista cu europarlamentarii PSD nu a fost încă confirmată oficial, este mai mult ca sigur că alesul Liei Olguța Vasilescu va ocupa un loc eligibil. Mai multe voci din PSD susțin că Manda va ajunge cu siguranță în Parlamentul European, dar nu va deschide lista partidului.
În aceste condiții, peste foarte puțin timp, veniturile familiei vor înregistra o creștere semnificativă. În primul rând, vorbim de importanța funcției de europarlamentar. Însă, nici salariul pe care îl va încasa Claudiu Manda nu este unul deloc de neglijat, el fiind unul uriaș comparativ cu cât ar fi putut primi în țară. Astfel, un calcul simplu arată că un europarlamentar poate încasa 8000 de euro lunar. La această sumă se pot adăuga și alți bani, astfel încât venitul poate crește considerabil. Spre exemplu, pe lângă indemnizația de europarlamentar, care poate ajunge la 8000 de euro pe lună, un europarlamentar poate primi și bani pentru cheltuielile pentru cabinetul din ţară, transport şi alte cheltuieli deductibile. În total, un europarlamentar poate ajunge să primească până la 20.000 de euro. Astfel încât, la finalul anului, Claudiu Manda poate ajunge şi la peste 200.000 de euro anual.