În octombrie 2009 părea că Buffett a dat din nou lovitura. Cumpărase cu un an înainte 10% din acţiunile companiei BYD, pentru care plătise 230 mil. dolari. Într-un singur an, valoarea acţiunilor sale atinsese 2,5 mld. dolari, o creştere uriaşă chiar şi pentru un investitori ca Buffet. Zilele trecute, acţiunile sale mai valorau aproape 500 mil. dolari.
O analiză a CNBC arată că boom-ul iniţial al acţiunilor BYD, listate la Hong Kong, se datorase în mare măsură intrării lui Buffett în compania respectivă, mulţi investitori repezindu-se să profite de „intuiţia” marelui investitor. Între timp, compania chineză nu a dat rezultate satisfăcătoare. Profitul este în scădere, iar lansarea pe piaţa nord-americană a unei maşini electrice, modelul e6 (foto), a fost amânată pentru anul viitor. Mai mult, guvernul Chinei a anunţat că nu mai este foarte interesat de susţinerea dezvoltării automobilelor electrice.
Unii analişti consideră că Buffett va continua să investească în BYD şi dacă acţiunile vor continua să scadă, va cumpăra întreaga companie, deoarece investiţia poate să dea roade pe termen lung. Alţii, mai pesimişti, îl critică pe Buffett pentru că a ratat oportunitatea de a vinde acţiunile la timpul potrivit, marcând un profit considerabil.