Banii ar urma să fie tăiaţi de la: Administraţia Străzilor – 23 milioane lei, de la ALPAB – 10 milioane lei, de la cheltuieli de personal şi funcţionare a PMB – 93 milioane lei, de la Învăţământ – 41 milioane lei, de la subvenţiile acordate RADET şi RATB – 85 milioane lei, de la Transporturi, Investiţii şi Infrastructură – 113 milioane lei, de la Cultură, Recreere şi Religie – 17 milioane lei, de la Dezvoltare locuinţe – 55 milioane lei.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat marţi, în cadrul şedinţei CGMB, că cea de-a doua rectificare se impune întrucât nu a primit de la Guvern 300 milioane lei pentru stadionul ‘Lia Manoliu’ şi, de asemenea, nu a primit de la Ministerul Finanţelor 310 milioane lei reprezentând sumele din taxele şi impozitele locale.

Edilul-şef le-a propus consilierilor ca acest proiect de rectificare bugetară să fie supus aprobării miercuri, în şedinţă deîndată, deoarece acesta nu le-a fost înaintat în timp util spre analiză consilierilor. Acest termen nu a fost luat încă în discuţie. Pe data de 29 noiembrie, bugetul Primăriei Capitalei a fost rectificat în minus cu circa 178 milioane lei, din cauză că PMB nu a reuşit să încaseze veniturile estimate iniţial.

Sursa: Agerpres