'În ceea ce priveşte Ghişeul.ro, am găsit căile prin care să ranforsăm această aplicaţie. În acest moment, numărul de primării care folosesc această aplicaţie a crescut, fiind acceptate plăţi în 172 de primării. Cea mai mare parte a taxelor noastre se duc şi în administraţia locală, ceea ce este foarte important. În ultimii cinci ani, prin Ghişeul.ro valoarea încasărilor a ajuns la 48 de milioane de lei, o sumă ridicolă. Încercăm să extindem platforma, să unificăm serviciile. În momentul de faţă integrăm ceea ce funcţionează şi, de anul viitor, să facem o campanie de informare. Extinderea funcţionalităţii la persoane juridice este un alt plan. Momentan, aplicaţia este dedicată persoanelor fizice şi persoanelor fizice autorizate. Ne gândim la un singur punct de contact în care vor exista toate alternativele. Vom debloca lucrurile care nu au mers atât de bine în perioada care s-a scurs', a afirmat Bostan.
Conform ministrului Societăţii Informaţionale, bugetul instituţiei pe care o conduce este mai mic decât cel al unei comune bogate din România însă cu bani puţini şi inteligenţă se poate face treabă.
'Bugetul ministerului, acesta este mai mic decât al unei comune bogate din România. Scopul meu este să arăt că prin bani puţini şi inteligenţă multă se poate face treabă. Guvernul şi eu avem nevoie de dumneavoastră /actorii din industrie, n.r./. Din păcate nu putem face mare lucru fără sprijinul cetăţeanului şi al companiilor. Este extrem de important ca fiecare dintre noi să facă ce are de făcut, iar dacă are ceva de spus să aducă pe masa Guvernului', a precizat ministrul de resort.
Reprezentanţi ai autorităţilor, procesatorilor de plăţi şi marilor comercianţi participă, joi, la conferinţa cu tema '20 de ani de carduri, 20 de ani de democratizare a plăţilor', eveniment în cadrul căruia sunt trecute în revistă momentele-cheie ale dezvoltării pieţei cardurilor şi impactul plăţilor electronice în economie.