Premierul bulgar Sergey Stanisheva recunoscut, miercuri, ca tara sa simte deja primele efecte negative si semne ale crizei financiare globale. Potrivit lui Stanishev, industria Bulgariei se confrunta cu lipsa comenzilor, scaderea cererii si nu in ultimul rand dificultatea de a obtine credite bancare.

In acest sens, Guvernul de la Sofia a implementat o serie de masuri ale planului anti-criza, printre acre se numara acordarea de fonduri pentru intreprinderile  mici si mijlocii, prin intermediul Bancii Bulgare pentru Dezoltare.

Pe de alta parte, premierul Bulgariei a subliniat importanta luptei impotriva coruptiei si imbunatatirea sistemului judiciar, ca metoda de atragere a investitiilor straine si realizarea unei mai bune absorbtii a fondurilor structurale.

De asemenea, premierul a anuntat alocarea sumei de 27 milioane leva pentru angajatorii bulgari, intr-un efort de mentinere a stabilitatii locurilor de munca. La acest fond se adauga circa 190 de milioane leva, bani destinati creerii a 50.000 noi locuri de munca.