Pierderile suferite de Bulgaria in perioada opririi gazelor se ridica la 101 milioane leva, (51 milioane euro) in conformitate cu datele prezentate de 368 de companii din tara vecina. Bilantul negru a fost anuntat de premierul bulgar Serghei Stanisev. Calculul este la zi, incluzand date chiar de astazi, 13 ianuarie.

Premierul bulgar apreciaza ca, daca nu va ajunge mai repede gaz metan in tara sa, aceste pierderi se vor accentua, iar cifrele prezentate astazi vor fi mici, in comparatie cu cifrele la care s-ar putea ajunge dupa inca o saptamana fara gaz. Cu toate acestea, populatia nu este inca afectata de lipsa gazelor, deoarece centralele de termoficare functioneaza normal, in majoritatea cazurilor pe combustibil alternativ, adica pacura sau carbuni. De asemenea, centralele electrice au functionat normal.

De asemenea, Serghei Stanisev a confirmat faptul ca Bulgargaz, compania de stat din domeniul gazelor, va cauta in perioada urmatoare sa ofere compensatii companiilor care au avut de suferit de pe urma opririi gazului, dar totul se va derula in urma discutiilor cu Gazprom.