Autorităţile fiscale din Bulgaria vor confisca maşinile şoferilor care nu şi-au plătit amenzile impuse de poliţia rutieră, informează cotidianele sofiote Trud, Monitor şi Standart.

Măsura se va aplica mai întâi în cazul şoferilor care au de plătit amenzi de peste 500 de euro. Evidenţele poliţiei arată că în prezent doar cinci şoferi au datorii de mai mult de 500 euro strânse din amenzi. Autoturismele lor urmează să fie confiscate şi vândute prin licitaţie.

Ziarul Pari se întreabă însă dacă Agenţia Naţională pentru Venituri a luat în considerare posibilitatea ca aceste cinci persoane să aibă nişte maşini foarte vechi care să nici nu valoreze cât amenzile acumulate.

„Există şi o altă întrebare nu mai puţin de interesantă şi anume: de ce nişte oameni care în mod sistematic încalcă regulile de circulaţie sunt în libertate şi chiar pot circula fără restricţii pe drumurile ţării. Dacă aveam o legislaţie mai bună, nu ar fi fost nevoie ca autorităţile fiscale să facă asemenea eforturi, menite să pedepsească cinci persoane, ci ar fi putut să se concentreze asupra problemelor reale”, comentează Pari.

SURSA: Agerpres