"Pentru Bulgaria, factorul decisiv va fi impozitul pe venit scăzut de 10%, cea mai mică rată din Europa", a declarat pentru media austriece Ik Hee Han.

Ik Hee Han a afirmat, de asemenea, că atenţia sporită acordată de companii chineze şi sud-coreene posibilităţilor de investiţii atât în Bulgaria, cât şi în România se datorează varietăţii sectoarelor care sunt atractive pentru ele, în special "echipamentele grele şi IT-ul în Bulgaria, şi producţia de piese auto, în România, datorită pieţei acesteia mai mari, profesioniştilor mai buni şi istoriei bogate a producţiei de automobile".

Ziarul financiar austriac WirtschaftsBlatt a informat că impozitele mici din Bulgaria, creşterea consumului şi o amplasare strategică se numără printre printre principalele motive pentru care ţara va fi considerată un paradis de către investitorii din Asia.

Cotidianul austriac a amintit totodată că societatea sud-coreeană Hyundai Heavy Industries este activă în Bulgaria, în domeniul producerii de transformatoare de putere, centrale hidroelectrice şi solare, din 1997.

Han a mai dezvăluit pentru media austriece planurile companiei sale privind operaţiuni suplimentare în Bulgaria. "Suntem deosebit de interesaţi de orice fel de infrastructură-cheie, cum ar fi concesiunile din porturi maritime sau aeroporturi. Am dori, de asemenea, să construim staţii de epurare a apelor reziduale sau să fim activi în industria chimică”, a explicat directorul Hyundai Heavy Industries-Bulgaria.

În ceea ce priveşte corupţia cu care se confruntă Bulgaria, Han a declarat: "Eu cred că nu există corupţie la nivel înalt (la nivel de director). Există, probabil, la niveluri inferioare”. El a adăugat: ‘Noi, însă, am reuşit să ne afirmăm poziţia pe piaţa bulgară fără nicio mită sau pierdere de timp".