Potrivit acestuia, scumpirea gazelor naturale nu va fi însă de 27%, aşa cum a solicitat compania de distribuţie a gazelor Bulgargaz. El a explicat că, printre factorii care au determinat o creştere a preţului gazelor naturale, se numără creşterea preţurilor la combustibili pe piaţa din Medietarana şi evoluţia cursului de schimb dolar-euro.

În ceea ce priveşte factura la încălzire, oficialul bulgar, citat de Agerpres,  a spus că societăţiile de termoficare utilizează gaze din propriile rezerve pentru a compensa majorarea preţului la gaze începând cu 1 ianaurie, dar nu vor putea să facă faţă unei noi majorări fără a creşte la rândul lor preţul pentru serviciile de încălzire.

Cu toate acestea, Semerdjiev a subliniat că nu există motive pentru o majorare cu 27% a preţului gazelor naturale, aşa cum cere compania de distribuţie Bulgargaz, adăugând că existenţa unui organism de reglementare este o garanţie că o asemenea majorare nu va avea loc. De asemenea, preşedintele DKEVR a spus că majorarea de preţ va fi una normală, aşa cum s-a întâmplat şi în anii precedenţi, dar a refuzat să ofere cifre concrete.

Sursa: Agerpres