Conform AFP, ministrul bulgar a declarat pentru publicația germană Die Welt: „Chiar dacă nu este frumos, există o anumită bucurie răutăcioasă (n.n. – faţă de greci), deoarece Bulgaria este întotdeauna comparată cu Grecia. Există acum impresia că grecii o duc mai rău decât noi. Aceasta ne ajută mult în calitate de guvern”.
Mult timp bulgarii, care au făcut sacrificii pentru a-şi menţine datoria la unul dintre cele mai slabe niveluri din Europa (16 % din PIB în 2010), au privit cu invidie la vecinii lor greci care aveau un nivel de trai superior. Acum, Bulgaria reprezintă un refugiu pentru întreprinderi, investitori şi capitaluri greceşti.
„Profităm de faptul că situaţia s-a degradat pentru întreprinderi în Grecia”, a afirmat Djankov. Potrivit ministrului bulgar, în ultimii doi ani, circa 2.000 de întreprinderi au fost mutate din Grecia în Bulgaria, iar mulţi cetăţeni greci şi-au plasat banii în bănci bulgare, fluxul de capitaluri provenite din Grecia fiind evaluat la un miliard de euro, „ceea ce înseamnă mulţi bani pentru Bulgaria”.
Totuşi, „aş prefera ca vecinii noştri (n.n. – greci) s-o ducă mai bine. Aceasta ar stimula schimburile dintre cele două ţări”, a încheiat ministrul bulgar de finanţe.

Sursa: Agerpres