Subsidiara din Romania a companiei agroindustriale si de produselor alimentare a decis intreruperea activitatii fabricii Interoil Oradea din septembrie, la baza acestei decizii aflandu-se costurile ridicate in comparatie cu alte fabrici ale companiei, si investitiile mari necesare pentru modernizare, informeaza un comunicat al companiei.  

Hotararea a fost aprobata de patronatul Bunge in cadrul reuniunii Adunarii Generale a Actionarilor din data de 18 iulie.Angajatii Interoil vor beneficia de un plan social, ce include plati compensatorii si consiliere in vederea gasirii unui nou loc de munca. In acest sens, Bunge a incheiat un parteneriat cu o firma locala de consultanta in resurse umane.

Productia pentru partea de Vest a tarii va fi preluata de fabrica Unirea Iasi si de unitatea Bunge din Martfu, Ungaria. Compania isi va continua dezvoltarea pe piata romaneasca, urmandu-si strategia pe termen lung care implica investitii financiare si de resurse umane.

Fabrica Interoil Oradea a fost construita in 1940. Portofoliul Bunge Romania include marcile Floriol, Unisol, Muntenia si Floarea Soarelui.

Sursa: Capital