Burgan Bank a anunţat că a obţinut aprobarea autorităţilor de reglementare din Turcia şi Kuweit pentru a finaliza tranzacţia. Eurobank Tekfen, un parteneriat între EFG Eurobank şi compania turcă Tekfen Holding, a fost scoasă la vânzare în luna iulie a anului trecut. În aprilie, Burgan a anunţat că va achiziţiona 99,26% din Eurobank Tekfen pentru 355 milioane de dolari.
Anunţând finalizarea cu succes a tranzacţiei, Majed Essa Al Ajeel, preşedintele Burgan Bank, a declarat: ”Economia turcă şi sectorul bancar au continuat să demonstreze o performanţă solidă şi mobilitate în timpul crizei financiare şi oferă oportunităţi pentru o expansiune pe termen lung. Populaţia Turciei, în creştere rapidă, combinată cu poziţia strategică a ţării între Europa şi Orientul Mijlociu, oferă un potenţial puternic de creştere economică pe termen mediu spre lung, prin sporirea afacerilor cu Orientul Mijlociu”.
”Burgan va obţine acces la atractiva piaţă bancară din Turcia şi vom putea să ne extindem prezenţa în regiune”, a afirmat directorul general al băncii din Kuweit, Eduardo Eguren, potrivit Agerpres.
Eurobank Tekfen are o reţea de aproximativ 60 de sucursale şi se numără printre primele 20 de bănci din Turcia. Portofoliul său de credite se ridică la 1,5 miliarde de euro. Vânzarea subsidiarei sale din Turcia va consolida indicatorul de capital Core Tier 1 al EFG Eurobank cu aproximativ 60 de puncte de bază, sau aproximativ 300 milioane de euro.
Tranzacţia vine într-un moment în care băncile greceşti, afectate de criza datoriilor suverane, încearcă să-şi consolideze baza de capital şi să facă faţă unei recesiuni prelungite şi unei creşteri a creditelor neperformante pe piaţa grecească.