Bursa de la Bucureşti crescut marţi cu 0,67%, pentru a patra şedinţă consecutiv, şi a atins astfel cel mai ridicat nivel din ultimele zece luni, într-o piaţă în care deciziile de tranzacţionare au fost influenţate în principal de evoluţia burselor externe.

Şedinţa de tranzacţionare a fost deschisă la preţuri în medie cu 1,66% mai reduse faţă de ultimele cotaţii de luni, potrivit Mediafax, investitorii urmând corecţiile înregistrate de marile burse europene. Spre închiderea sesiunii de la Bucureşti, pieţele vest-europene au recuperat corecţiile de la deschidere şi au avansat uşor, cu cel mult 0,41%. Majoritatea burselor din Europa Centrală şi de Est erau în creştere cu 0,1% – 1,9%, în timp ce pieţele din Cehia şi Slovenia coborau cu până la 0,93%.

În ultimele patru şedinţe, Bursa de la Bucureşti a avansat cu 8,65%, şi astfel indicele general, BET-C, a atins cel mai ridicat nivel din ultimele zece luni, respectiv de la 20 octombrie 2008.

Astfel, capitalizarea pieţei a crescut în ultimele patru sesiuni cu 11,2%, respectiv 7,868 miliarde lei. Dacă la finele şedinţei de miercuri, valoarea de piaţă a companiilor de la BVB era de 70,232 miliarde lei, la închiderea sesiunii de marţi capitalizarea a fost de 78,1 miliarde lei.

SURSA: Mediafax