O sesiune nu foarte lichidă la BVB astază, cu un total de 7,6 milioane euro. Indicii au închis ușor pe plus față de ieri, cu aprecieri între 0,14% pentru BET-C și 0,5% pentru BET-FI. Ședința a debutat însă pe minus și abia în a doua parte a zilei a trecut pe plus. Acțiunile Fondului Proprietatea au fost, ca de obicei, cele mai tranzacționate, cu un total de 9,74 milioane lei și o cotație în creștere cu 1,3% până la 0,545 lei.

Pe piața valutară, leul a consemnat o nouă depreciere față de euro, cursul ajungând până la 4,1127 lei pentru un euro. Moneda europeană a crescut față de mai toate valutele din lume, iar față de dolar a urcat până la cel mai ridicat nivel de după 2009, adică aproximativ 1,49 dolari pentru un euro.

Aprecierea euro este pusă pe seama așteptărilor legate de ședința de politică monetară de mâine, când analiștii preconizează noi declarații referitoare la majorarea dobânzii de referință pentru a lupta cu inflația. Cursul monedei europene a fost susținut și de slăbiciunea dolarului, care s-a depreciat față de majoritatea valutelor din cauza cifrelor macroeconomice slabe. Numărul locurilor de muncă nou create a fost de 179.000 în aprilie, sub așteptările pieței de 198.000.