Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a obţinut în 2009 un profit net de circa 8 milioane de lei, cu aproape 25% sub cel din 2008, câştigul urmând să fie distribuit total sau parţial acţionarilor sub formă de dividende, a declarat pentru Mediafax directorul general al Bursei, Anca Dumitru.

„Conform celor mai recente calcule avem un profit net de puţin peste opt milioane de lei. E posibil ca rezultatul să se mai modifice puţin, însă variaţia nu va fi semnificativă. Din acest câştig, BVB va distribui în mod sigur dividende. Rămâne să se stabilească în AGA dacă profitul se va distribui integral acţionarilor sau parţial”, a afirmat Dumitru.

Rezultatele finale ale BVB vor fi publicate în luna martie, potrivit directorului general, iar adunarea generală a acţionarilor în care se vor discuta aspecte legate de rezultatele din 2009 şi de dividende va avea loc în luna aprilie.

Profitul anunţat de către directorul BVB este superior rezultatului estimat iniţial, de 6,8 milioane de lei.În 2008, BVB a obţinut un profit net de 10,6 milioane de lei.

Cifra de afaceri înregistrată de BVB în 2009 se ridică la aproximativ 12 milioane de lei, cu 42,5% sub nivelul din 2008, de 20,88 milioane de lei.

SURSA:Mediafax