Veşti proaste pe bursele americane, după ce principalii indici bursieri de pe Wall Street erau marţi în scădere, la o zi după ce au înregistrat cea mai gravă prăbuşire de după crah-ul din 1987. Cu toate că au existat eforturi destinate ţinerii sub control a pandemiei de coronavirus, aceasta provoacă pagube economiei mondiale.
Cei trei indici bursieri au deschis şedinţa în creştere cu peste 1%, dar aceste câştiguri s-au evaporat imediat pe fondul volatilităţii. În jurul orei 10.03 ET, indicele Dow Jones Industrial Average afişa o scădere de 0,69% iar indicele Nasdaq Composite era în scădere cu 0,64%. În prezent cei trei indici de pe Wall Street sunt cu 30% sub maximele istorice atinse la mijlocul lunii februarie.
„Nu ne-am confruntat cu o situaţie similară în ultimele decenii, în care afectează toate industriile şi companiile din întreaga lume”, a declarat Randy Frederick, vicepreşedinte la firma de brokeraj Charles Schwab.
Alertă mondială în cazul pandemiei
Pe măsură ce guvernele din SUA şi Europa încep să închidă şcolile şi restaurantele şi sfătuiesc populaţia să rămână în casă, mai mulţi investitori sunt îngrijoraţi de posibilitatea ca actuala criză să se transforme în ceva mai mare decât o recesiune, inclusiv o criză a creditului, şi chiar o depresiune.
„O recesiune este foarte probabilă. Întrebarea este unde va începe”, susţine Randy Frederick.
Potrivit cotidianului cotidianul Washington Post, Senatul SUA se pregăteşte să analizeze un pachet de asistenţă în valoare de mai multe miliarde de dolari pentru a opri prăbuşirea economică provocată de pandemia de coronavius.