Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va introduce incepand cu 15 ianuarie mecanismul Order’s Collector, dezvoltat si implementat cu ocazia crearii noii versiuni a sistemului Arena, aplicatie ce va facilita colectarea automata a ordinelor din sistemele interne ale S.S.I.F-urilor si introducerea lor in sistemul central al BVB prin aplicatia client. Mecanismul este destinat societatilor de servicii de investitii financiare (S.S.I.F-uri) cat si publicului investitor.

Aceste servicii real-time, oferite de B.V.B in vederea facilitarii tranzactionarii prin internet, fac parte din strategia de dezvoltare a serviciilor bursei in folosul comunitatii utilizatorilor, a declarat Stere Farmache, director general al B.V.B. 

Bursa de Valori Bucuresti ofera astfel S.S.I.F-urilor serviciile real-time Arena Tickers, BSE Web Services si Arena Orders’ Collector. 

Potrivit comunicatului remis de Bursa implementarea acestor mecanisme si utilizarea lor in aplicatiile interne ale S.S.I.F-urilor va avea ca rezultat o accesibilitate mai mare a sistemului Arena, va duce la simplificarea si fluidizarea procesului de gestiune a ordinelor pentru client, precum si la cresterea vitezei de procesare a ordinelor preluate via Internet, va reduce efortului de personal al S.S.I.F-urilor pentru gestiunea ordinelor clientilor primite prin sistemele de colectare proprii, si va oferi posibilitatea gestiunii ordinelor colectate in timp real prin sisteme interne de la agentiile si sucursalele S.S.I.F-urilor. 

Sursa: Capital 11 Ianuarie 2007