Bursa a crescut în iunie cu 2,14%, accelerând câştigul din ultimele patru luni la 69%, însă brokerii cred că trendul ascendent se va tempera în perioada următoare, deoarece majoritatea investitorilor au intrat în vacanţă şi vor conserva portofoliile.

Piaţa de la Bucureşti a urmat şi în iunie traiectoria pe care s-a înscris la începutul lunii martie, însă variaţiile preţurilor au fost mai restrânse, în condiţiile în care mulţi dintre investitori au preferat să aştepte confirmarea creşterilor.

În trimestrul II, indicele general al Bursei a crescut cu 35,71%, astfel că la finele primului semestru se plasează cu 6,45% peste nivelul de anul trecut. La nivelul capitalizării, Bursa a câştigat în al doilea trimestru 17,76 miliarde lei, valoarea de piaţă a companiilor urcând cu 46,2%, de la 38,45 miliarde lei la 56,21 miliarde lei.

Faţă de finele anului trecut, capitalizarea a crescut cu 10,51 miliarde lei.

Atitudinea de aşteptare din iunie a fost determinată de corecţia, de 13%, înregistrată în luna mai de acţiunile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), în timp ce restul pieţei a avansat cu 5,6%. În ultimele două luni, titlurile SIF-urilor nu au mai prezentat pentru investitori un interes atât de mare precum în martie şi aprilie, deşi au existat o serie de evenimente care au crescut uşor preţurile.

SURSA: Mediafax