Bursa de Valori Bucuresti isi continua declinul inregistrand, pentru a treia zi consecutiv, scaderi ale tuturor indicilor.

Daca ieri BET-FI a avut o scadere mai mica in comparatie cu BET si BET-C, astazi a „recuperat” decalajul si, cu scadere de aproape trei procente, mai exact 2,79%, a facut ca scaderea totala in cele trei zile de cadere continua sa ajunga la 6,30%.

Totusi, cea mai mare scadere cumulata in decursul acestei saptamani a inregistrat-o indicele BET, care reflecta evolutia celor mai lichide 10 companii, si care, cu cele 1,92 procente pierdute astazi duce totalul saptamanii la o scadere de 7,19%.

Nici in cazul indicelui compozit BET-C lucrurile nu stau mai bine, pierderea de astazi fiind aproape de cea inregistrata de catre BET, respectiv 1,82%, ceea ce face ca scaderile cumulate din aceasta saptamana sa ajunga la 5,94%.

Parerile analistilor sunt impartite cu privire la evolutia ulterioara a lucrurilor, o parte dintre acestia sustinand ca declinul va continua si va urma „traseul” din perioada iunie-iulie, iar o alta parte afirma ca majoritatea celor care au vrut sa vanda si sa isi marcheze profitul au facut-o deja astfel ca perioada de scadere se apropie de sfarsit.

Sursa: BVB