‘LSEG (London Stock Exchange Group) şi TMX au iniţiat un proces de obţinere a aprobărilor din partea autorităţilor federale canadiene iar LSEG va continua să colaboreze cu TMX pentru finalizarea cu succes a fuziunii’, se arată într-o declaraţie a bursei de la Londra.

Consorţiul canadian, denumit Maple Group Acquisition Corp, a prezentat sâmbătă o ofertă de preluare a TMX Group, care depăşeşte oferta amiabilă de preluare a LSE, de 3 miliarde de dolari, pentru a evita ca operatorul burselor de la Toronto şi Montreal să fie preluat de o companie străină.

Analiştii apreciază că oferta Maple Group Acquisition ar putea avea rolul de a bloca tranzacţia cu LSE.

Acordul de fuziune dintre bursele de la Londra şi Toronto se confruntă cu importante critici în Canada, din cauza entităţilor străine, cum ar fi bursa din Dubai, care ar urma să deţină participaţii la TMX.

În februarie, bursele de la Londra (London Stock Exchange, LSE) şi Toronto (TMX) au ajuns la un acord de fuziune în vederea creării unui nou grup bursier transatlantic care va domina sectorul materiilor prime şi energiei.

Pe lângă bursa de la Londra, London Stock Exchange deţine, de asemenea, bursa de la Milano. La rândul său, TMX gestionează bursele de la Toronto şi Montreal.

Operatorul bursier rezultat de pe urma fuziunii LSE şi TMX, botezat provizoriu ‘LSEG-TMX’, va avea o capitalizare de piaţă de peste 6,8 miliarde de dolari. Noua companie va fi condusă de actualul director general de la London Stock Exchange, Xavier Rolet.
SURSA: Agerpres