Samsung Electronics România și Fundația Principesa Margareta a României dezvoltă primul proiect de burse dedicat tinerilor care provin din medii defavorizate pentru învățarea unei meserii în domeniul tehnologiilor de ultimă generație.
„Scopul proiectului este de a da o șansă reală tinerilor aflați la început de drum și de a-i convinge că succesul este bazat pe educație și încredere în propriile forțe”, a spus Mugurel Mărgărit Enescu, director executiv Fundația Principesa Margareta a României.
„Este o nevoie reală pe piață de oameni care să aibă calificarea necesară dar și pasiunea pentru domeniu. Vom începe un drum de 7 luni alături de tineri care pot învăța o meserie cu cerere pe piața de muncă și, mai mult, cu șanse reale de angajare la final. Candidatul ideal trebuie să fie să aibă dorința și deschiderea de a învăța cât mai mult și să fie, mai ales, pasionat de tehnologie.” afirmă Ionuț Gherghe, Customer Service Manager, Samsung Electronics România.
Tinerii din București și din județul Ilfov, cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, absolvenți de liceu cu profil tehnic, care provin din familii cu venituri modeste sau centre de plasament, se pot înscrie în selecția pentru cursuri de calificare într-o meserie actuală, precum cea de tehnician service de aparate electrocasnice, sau aparatură radio și TV. Cursurile se vor ține în cadrul Samsung Service Plaza și UCECOM, cu sprijinul ESD (Electronics Suport Division).
„Ne bucurăm foarte mult să ne alăturăm Fundației Principesa Margareta a României în acest proiect ce îmbină pasiunea pentru tehnologie cu o șansă de integrare profesională, sprijinind tineri cu potențial prin metode concrete în a-și construi un viitor mai bun,” a declarat Sabina Știrb, Public Affairs & Corporate Citizenship Manager, Samsung Electronics România.
Cei 20 de bursieri selectați în proiectul „O meserie pentru viitor” vor urma cursuri de calificare de scurtă durată (șapte luni) la Colegiul UCECOM din București și vor participa la ateliere practice în cadrul Samsung Service Plaza, alături de specialiștii Samsung Electronics România.
La finalul cursurilor, fiecare participant va obține un certificat profesional, iar bursierii care parcurg integral curricula și dau dovadă de implicare și dorința de merge mai departe au șansa de a fi angajați în cadrul SAMSUNG Service Plaza.
Pentru a se înscrie, tinerii absolvenți trebuie să prezinte documentele următoare: CV, copie după carte de identitate, copie după certificatul de naștere, copie după certificatul de căsătorie (dacă este cazul), adeverințe de venit ale tuturor membrilor familiei, diplomă de studii legalizată, adeverință medicală.
Aplicațiile pot fi depuse la sediul Fundației Principesa Margareta a României, din incinta liceului UCECOM, Grozăvești, str. Economu Cezarescu, nr. 47-59, la Anca Sohorca, coordonator proiect, până pe 24 aprilie 2015 inclusiv.
În 2014, Samsung Electronics România a lansat programul Innovation Lab in cadrul platformei Tech Instiute, în parteneriat cu Universitatea Politehnică din București. În cadrul proiectului, 50 de studenți ai Universității Politehnice au integrat un stagiu practic cu o durată de cinci săptămâni chiar în Samsung Service Plaza. Aici au avut ocazia să intre în contact cu specialiști în domeniu, beneficiind astfel de o pregătire integrată și de aptitudini care să-i recomande pentru o viitoare carieră. Stagiul s-a finalizat cu o serie de internship-uri precum și cu 2 angajări.