Principalele burse europene au închis indecis şedinţa de tranzacţionare de miercuri, după o şedinţă volatilă, pe parcursul căreia titlurile din domeniile financiar şi auto au scăzut, iar cele din sectorul energetic au urcat, transmite Mediafax.

Indicele FTSE 100 al bursei de la Londra a crescut cu 0,08%, DAX al pieţei de capital germane a scăzut cu 0,036%, iar indicele francez CAC 40 cu 0,01%.

FTSEurofirst 300, indice care reuneşte cele mai importante companii din Europa, a scăzut cu 0,4%, însă se află cu 44% peste nivelul minim înregistrat în luna martie, respectiv cu 12% peste valoarea de la sfârşitul anului trecut.

„Ne aşteptăm la o scurtă perioadă de consolidare după o creştere semnificativă a pieţei – un avans de 20% în doar patru săptămâni. Suntem convinşi că din septembrie investitorii îşi vor realoca banii în favoarea activelor riscante”, a declarat Romain Boscher, şeful diviziei de investiţii pe piaţa de capital la Groupama Asset Management.

Titlurile din sectorul financiar au înregistrat cele mai importante scăderi, Standard Chartered, HSBC, Barclays, Royal Bank of Scotland, BNP Paribas şi Societe Generale scăzând cu 0,2-2,2%.

În sectorul energetic, acţiunile companiilor petroliere au urcat, urmând evoluţia cursului petrolului, astfel că BP, Royal Dutch Shell, BG Group, Tullow Oil, Repsol şi StatoilHydro au crescut cu 0,2-1,3%.

SURSA: Mediafax