Principalele burse europene au închis indecis şedinţa de luni, susţinute de sectorul farmaceutic şi creşterea încrederii oamenilor de afaceri în perspectivele economiei germane, cu excepţia pieţei de capital de la Londra, închisă pentru o sărbătoare naţională, transmite Reuters.

Indicele CAC 40 al pieţei de capital franceze a urcat cu 0,25%, în timp ce indicele german DAX a stagnat.

FTSEurofirst 300, indice care reuneşte cele mai importante companii europene, a închis în creştere cu 0,3%, după două şedinţe consecutive de scăderi.

Potrivit unui sondaj al institutului de cercetare german Ifo, indicele aşteptărilor oamenilor de afaceri privind economia Germaniei a crescut uşor în mai, la 85,9 puncte, de la 85,5 puncte. Percepţia situaţiei economice actuale s-a deteriorat la 82,5 puncte, de la 84 puncte luna precedentă.

„Ceea ce putem evidenţia azi este că aşteptările indicelui Ifo au crescut pentru a cincea lună consecutivă, indicând că tendinţa de îmbunătăţire a percepţiei economice se menţine”, a declarat Tammo Greetfeld, analist la Unicredit Group Munchen.

Titlurile Sanofi-Aventis au crescut cu 1,9% după ce frupul farmaceutic a obţinut un contract din partea guvernului SUA pentru a produce un nou vaccin, în timp ce cotaţia Roche a urcat cu 1,6%.

Pieţele de capital din SUA au fost închise luni pentru sărbătoare naţională.

SURSA: Mediafax