Victoria lui Barack Obama in alegerile prezidentiale din Statele Unite nu a fost primita deloc bine de pietele bursiere europene care au deschis in pierdere in aceasta dimineata.

Evolutia celor mai importante burse din Europa, cum ar fi cele de la Londra, Paris sau Frankfurt, este oarecum surprinzatoare in contextul in care Bursa de la New York a inchis in crestere, trend preluat si de principalele burse asiatice in aceasta dimineata tocmai pe fondul asteptatei victorii a lui Barak Obama.

Europa face insa nota discordanta reactionand negativ la vestea castigarii cursei presidentiale din SUA de catre candidatul Partidului Democrat.

Analistii sustin ca exista o doza mare de scepticism in randul investitorilor cu privire la rezolvarea rapida a crizei.

La un sfert de ora de la deschidere, la Londra, principalul indice  – FTSE  inregistra o scadere de peste doua procente, in timp ce la Paris si Frankfurt CAC 40 respectiv DAX inregistrau scaderi de aproximativ 1,5 procente.

La Bucuresti, desi indicii bursieri sunt inca pe verde, la aproape 20 de minute de la deschidere, cresterea este aproape neglijabila, respectiv putin peste zero astfel incat este posibil sa se schimbe din verde in rosu.