Numărul angajaților în companiile prezente la RBLS este estimat să stagneze (36,2%), în cel mai optimist scenariu să crească cu 10% (33,6%) în 2012. În cel mai pesimist scenariu, numărul de angajați va scădea cu 30% anul acesta (0,89%) – reflectă estimarea potrivit căreia numărul de angajați va scădea cu 30% anul acesta.

În ceea ce privește evoluția cifrei de afaceri,  peste 23% dintre participanți estimează o creștere cu 10% a cifrei de afaceri a companiei pe care o conduc, în timp ce 22% dintre respondenţi văd o creștere a afacerilor de 20%, în 2012.

Întrebați cum previzionează să evolueze nivelul salariilor din compania lor, 42,9% din participanți nu intenționează să crească salariile, dar nici să le micșoreze.

Business-metrul este un instrument propriu al Fundației Romanian Business Leaders (FRBL) și își propune să ia periodic pulsul comunității de business autohtone. Cifra de afaceri cumulată a companiilor prezente la RBLS reprezintă peste 10% din PIB, iar cota de piață cumulată a băncilor – după active – este de peste 50%.

RBLS este prima iniţiativă comună a mediului de business autohton, care a atras peste 150 de participanţi din domenii variate (antreprenori, manageri de multinaționale și firme românești, bancheri, avocați, oameni de publicitate, investitori, profesioniști de resurse umane, analiști, oameni de business din software, telecom, branding, petrol & gaze, farma, servicii financiare).

În cele două zile ale summit-ului (2-3 februarie), participanții au lucrat în echipe pentru identificarea a 12 proiecte concrete pentru șase direcții de acțiune: Educația; Buna guvernare și statul modern; Cultura antreprenorială; Capitalul autohton; Coagularea comunității;  Strategia de țară. Aceste șase teme au rezultat în urma unei Mese Rotunde organizată de FRBL în luna decembrie, la care au participat aproximativ 80 de lideri de business.