Adevărul este însă că lumea afacerilor se schimbă aproape de la o zi la alta. Ritmul este fantastic, iar businessurile scad și cresc, în funcție de modul în care se adaptează la noile tehnologii și la noile realități economice, sociale și politice. De asta, liderii excelenți sunt tot mai rari și este nevoie de echipe întregi de lideri care să poată anticipa tendințele și să miște compania respectivă în direcția potrivită. În același timp, numai liderii flexibili pot conduce companii flexibile, potrivite pentru mediul actual, care este destul de volatil.

Lumea de business se schimbă cu o viteză amețitoare, iar noianul de informații în care plutim nu ne ajută de cele mai multe ori să luăm cele mai bune decizii. Mai mult, la majoritatea conferințelor de profil, ni se spune că pentru a avea succes, trebuie să aduci lângă tine doar oameni competenți, în contextul în care, în afaceri, totul depinde de calitatea echipei pe care ți-o formezi. Dar pe o piață a muncii din ce în ce mai competitivă, în care mulți sunt încă de părere că sarcinile de serviciu trebuie realizate doar de angajații full time, iată că în ultima vreme încep să existe și în România antreprenori și manageri care pariază tot mai mult pe externalizarea serviciilor și crre caută și altfel de soluții, preponderent soluții din zona tehnologiei. Și nu vorbim numai despre companiile foarte mari.

Acești lideri înțeleg că externalizarea unor servicii și identificarea unor instrumente software, eficiente sunt singurele variante care le permit să își mențină un ritm suplu și flexibil de lucru. Timpul înseamnă bani, iar oamenii trebuie implicați în activități direct productive și nu copleșiți cu sarcini rutiniere sau care consumă prea mult timp și pot fi făcute de diverse programe, aplicații sau soluții software. Să intrăm mai adânc în subiect!

România ”revoluționată fiscal”

Astăzi, oamenii de business din România au suficiente motive de îngrijorare. Să ai o firmă într-o țară cu un cadru legislativ instabil și să ai un mediu politic care schimbă legislația fiscală aproape peste noate nu este tocmai floare la ureche. Ci din contră. Într-un astfel de mediu, un furnizor de soluții software de ultimă generație în domeniul resurselor umane a decis să sprijine mediul de business (format atât din angajați, cât și din angajatori) și să lanseze pe site-ul propriu, CalculatorVenituri.ro, un comparator de venituri gratuit între diverse forme de angajare și colaborare, valabile pentru 2018 versus 2017.

 

Comparatorul lansat de Romanian Software și CalculatorVenituri.ro ajută companiile să determine în mod concret pentru orice angajat sau colaborator pe care îl au în acest an care este nivelul salariului brut, al celui net, să calculeze veniturile pentru contractele pe PFA, pentru persoanele plătite prin drepturi de autor, mandate de director sau administrator, iar totul se realizează în oglindă 2018 cu 2017. În același timp, angajații pot verifica dacă sunt plătiți corect și dacă datele din fluturaș sunt identice cu cele din comparator. 

Mai mult decât atât, în contextul actual în care activitățile de salarizare și de administrare de personal au ajuns să fie de multe ori o adevărată provocare, iar managementul lor – dificil, pe piața locală, au apărut diferite softuri eficiente, care se bucură de un real succes. Un exemplu în acest sens este și Sal-Expertul tău în Salarizare, un program de salarizare flexibil, ușor de utilizat, adaptabil atât schimbărilor de legislație, cât și specificului clienților.

Acest program realizat și administrat de Romanian Software este dotat cu o interfață prietenoasă. Mai mult decât atît, Sal promite exactitate în contextul în care, prin acest program, calculul salariilor este precis și conform legislației în vigoare. De asemenea, promite siguranță, pentru că accesul datelor este permis numai persoanelor autorizate și adaptabilitate, pentru că este ușor de configurat pentru specificul fiecărui client în parte.

În Sal se pot introduce și modifica date de personal și contracte, se fac modificări de contracte prin acte adiționale, suspendări sau detașări și se introduc concendii, pontaj ori se optează pentru calcul automat de pontaj. De asemenea, tot în acest program se pot introduce avansuri, prime, rețineri, se poate face evidența reținerilor cu sold și reținerilor lunare. Totodată, se adaugă concediile medicale și se calculează, conform legislației în vigoare. Tot acest soft poate calcula drepturile salariale sau reținerilor, potrivit modului de calcul configurat în ptealabil. De asemenea, calculează avansul, lichidarea și alte cheltuieli cu societatea, potrivit legislației implementate pe multiple tipuri de contracte și facilități fiscale. Îl poți testa și tu acum gratuit timp de 30 de zile. Cere un demo!