"Este aproape sigur că firma care a câştigat este Pedersen and Partners. Şansa ca licitaţia să se repete din cauza contestaţiei depuse de Lugera and Makler există, dar este mică", a afirmat specialistul.
Printre motivele pentru care firma sa nu a câştigat licitaţia, Butunoiu a amintit de punctajul mare obţinut de Pedersen and Partners datorită birourilor din străinătate. "Nu ştiu de ce a existat această cerinţă din partea ministerului, dar este treaba lor. Oricum, la modul general vorbind, este mult mai greu să lucrezi cu o companie care nu are constrângeri financiare decât cu una plătită foarte bine", a subliniat headhunter-ul. Acesta crede că, probabil, în decizia luată a cântărit şi poziţia sa referitoare la salariile mari, vehiculate în presă, care ar urma să fie plătite managerilor privaţi.
Referitor la posibilitatea de a participa şi la celelalte licitaţii, specialistul nu a exclus această variantă. Totul va depinde de condiţiile care vor fi impuse şi de cum vor arăta caietele de sarcini. Specialistul consideră că ar fi o mare greşeală să fie aleasă doar o firmă care să recruteze pentru toate companiile de stat. Astfel, ar fi normal ca fiecare companie de stat să aibă alocată o singură firmă de recrutare.
Citiţi şi:
Primul român care vrea să lucreze gratis pentru stat