Bursa de Valori Bucureşti va prelungi cu cinci minute şedinţa de tranzacţionare, până la ora 16:35, reducând în acelaşi timp perioada de fixing, pentru a da investitorilor posibilitatea să prindă deschiderea pieţelor din SUA, care dau trendul celorlalte burse.

„Am decis ca fixingul de la finalul fiecărei şedinţe bursiere să fie mai scurt, respectiv de 5 minute, ultimele tranzacţii urmând să fie realizate între 16:30 şi 16:35, în perioada de preînchidere. Astfel, tranzacţiile se vor putea realiza până la ora 16:30, iar investitorii vor avea timp să reacţioneze şi la tendinţa pe care o au bursele din SUA la deschidere. Credem că această măsură va aduce un plus de lichiditate”, a declarat pentru Mediafax Anca Dumitru, directorul general al Bursei.

În prezent, şedinţa de tranzacţionare de la BVB este de 6 ore şi 30 de minute, între 10:00 şi 16:30, şi este precedată de o sesiune de predeschidere de 30 de minute. În perioada de predeschidere investitorii pot introduce ordine, însă transfeurile sunt realizate doar după ora 10:00.

SURSA: Mediafax