Declarația a fost făcută atunci când moderatorul a întrebat-o pe Boagiu care a fost motivul pentru care a demis-o pe Dorina Tiron, Fosta şefă a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).
Boagiu a admis faptul că sunt situații în care contractele sunt servite, adică licitațiile sunt negociate între prestator și angajator.
Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a demis-o pe Dorina Tiron din funcţia de director general al Companiei Naţionale de Autostrăzi.
Motivul invocat de ministru este legat de rezultatele preliminare ale controlului dispus în data de 7 septembrie, care  au demonstrat că managementul în cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a fost unul defectuos ca urmare a continuării şirului de practici contrare spiritului european, atât la nivelul actului administrativ, cât şi în relaţia cu firmele de construcţii şi cele de consultanţă, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.
Cei care nu sunt pregătiți de iarnă vor suporta rigorile legii
În ceea ce privește obligativitatea cauciucurilor de iarnă, Boagiu a afirmat că noi avem în lege această prevedere, cu privire la cauciucurile de iarnă, din 2002. Acum suntem în 2010. Dacă am avea conștiință civică ne-am gândi că dacă ieși pe zăpadă cu sandale de plastic poți să aluneci, să cazi, să te lovești. E clar că dacă ieși iarna fără cauciucuri de iarnă se ajunge la blocaje.
Cei care nu sunt pregătiți de iarnă vor suporta rigorile legii, a dăugat ministrul.
Taxă pe autostradă
Ministrul Anca Boagiu a declarat că de la anul românii vor plăti obligatoriu taxă pentru a circula pe autostradă, iar cumularea acesteia cu rovigneta nu înseamnă deloc o dublă taxare.