Programul de armament pe 15 ani a fost fixat de precedentul guvern ‘la 25 miliarde de euro, noi examinăm în prezent reducerea acestui buget la zece miliarde de euro’, a spus ministrul Evangelos Venizelos într-o declaraţie făcută la Salonic (nord), al cărei text a fost obţinut vineri de AFP.

‘Diferenţa este însemnată (…), vom prezenta această propunere până la sfârşitul anului’ în consiliul ministerial şi în parlament, a adăugat Venizelos, în cadrul unei vizite la salonul grec de armament Defensys.

Aflat la putere de un an şi încercând să facă faţă unei crize bugetare fără precedent, guvernul socialist s-a declarat hotărât să reducă deficitul public.

Anteproiectul bugetului pe 2011 mizează pe un deficit de 7% din PIB, prevăzând o scădere de 1,4 miliarde de euro a cheltuielilor pentru armament în 2011 după o scădere de 1,1 miliarde în 2010.

Cu ocazia salonului Defensys, deschis miercuri, societatea americană de sisteme de securitate Lockheed Martin a prezentat pentru prima dată în Grecia avionul de vânătoare de generaţia a cincea F-35, al cărui preţ se ridică ‘la circa 60 de milioane de dolari’, potrivit reprezentantului său, Dennis Plessas.
Citește și Simplă demonstrație că situația din Europa este mai gravă decât a fost în Argentina