Prof. dr. Vlad Ciurea spune adevărul despre momentul corect când ar trebui să consumăm cafeaua. El spulberă mitul care spune că este bine să bem cafeaua de dimineață.
Prof. dr. Vlad Ciurea spune adevărul despre consumul de cafea
Neurochirurgul Vlad Ciurea și-a exprimat opinia medicală despre consumul de cafea. El susține că aceasta nu trebuie consumată „în niciun caz” dimineața, imediat după ce ne trezim.
Potrivit lui, trebuie să consumăm apă plată de dimineață, pe stomacul gol, nu cafea. El susține și că ar fi cel mai bine ca apa să fie la temperatura camerei.
„Noi trebuie să ținem creierul în activitate, și mai mult decât atât, trebuie să îl ținem normal și sănătos. Această activitate de mentenanță a creierului implică foarte multe elemente”, a declarat el pentru Antena 3 CNN.
Profesorul a explicat și care este modul corect de a consuma cafeaua, pentru a culege doar beneficiile, nu și pericolele pentru sănătate.
„Trebuie să începem dimineața, cu primele raze de soare și cu un zâmbet. Să gândim pozitiv, să ne uităm la ce este frumos, și chiar dacă lucrurile nu sunt chiar cum gândim noi, să deschidem geamul, să fim extrem de optimiști să inspirăm aer curat și să gândim la ce va fi peste zi bine și foarte bine.
Apa de dimineață trebuie să fie plată și trebuie să bem apă, nu cafea! Primul lucru, pe stomacul gol, este apă. Apă plată, nu cu gheață, nu cu alte ingrediente, nu cu alte substanțe”, a precizat medicul.
Tot el recomandă și apa cu lămâie, pe stomacul gol, care curăță și hidratează corpul.
„Dacă o vreți cu lămâie, da, pe stomacul gol, la temperatura camerei, pentru că pătrunde în corp. Și umidifică tot corpul, curăță tot corpul, hidratează tot corpul.
Deci această stare pe care am avut-o peste noapte, organismul s-a odihnit, trebuie să îl reactivăm. Și atunci apa pornește organismul!”, a explicat Vlad Ciurea.
Cafeaua trebuie băută după prima masă a zilei
Neurochirurgul atenționează că micul dejun nu ar trebui consumat niciodată în grabă. În plus, el spune că ar trebui să conțină alimente ușor de digerat. În acest sens, el ne sfătuiește să evităm alimentele prăjite.
„După care urmează igiena de dimineață și un mic dejun care nu trebuie să fie niciodată în fugă. Și nici copios. Trebuie să fie ceva plăcut, ceva, dacă se poate, cu puțină muzică.
Și după aceea urmează acea plăcere, pe care o știm cu toții, care place tuturor românilor, nimeni nu contrazice acest lucru, se numește cafeaua de dimineață”, a explicat doctorul.
Mai mult, medicul susține că nu trebuie să mâncăm imediat după trezire. Corpul ar trebui pregătit înainte cu lichide.
„Nu ar trebui să mâncăm imediat după ce ne trezim. Treptat pregătim organismul cu mișcare, pregătim organismul cu gândire, pregătim organismul cu lichide.
După aceea să urmeze acest mic dejun de dimineață, care nu trebuie să fie greu, trebuie să fie un mic dejun ușor”, spune el.
Medicul oferă și sfaturi cu privire la păstrarea unei stări echilibrate. El ne sfătuiește să evităm „scandalul” și „aglomerația”.
„Urmează toaleta cu îmbrăcare. Pentru că această plăcere din oglindă se reflectă asupra structurii noastre mentale, să ne placă ce vedem și apoi, în mod relaxant, să ne deplasăm spre ceea ce numim serviciu.
Cu plăcere, fără scandal, fără claxoane, fără aglomerație”, a precizat neurochirurgul.