Ingredientul care transformă cafeaua în medicament. Adaugă-l neapărat în fiecare ceașcă

cafea

SURSA FOTO: Dreamstime

Orice dimineață bună începe, pentru mulți, cu o cafea tare, gata să ofere energia de care avem nevoie întreaga zi. V-ați întrebat vreodată ce se întâmplă în organism dacă adăugați diferite condimente în cafea?

Vestea bună este că există ingrediente extrem de sănătoase pe care le puteți adăuga în cafea, care pot stimula metabolismul și pierderea în greutate.

O opțiune delicioasă este cafeaua în care adăugăm pudră de cacao. Un strop din acest condiment va da cafelei o aromă intensă și specială.

Sarea face oasele mai puternice

Neutralizarea acidului din cafea nu este singurul lucru bun pe care sarea îl face pentru noi, potrivit lui Gioffre.

Pentru femeile de o anumită vârstă, o cantitate de sare suficientă este esențială pentru a avea oase puternice.

„Sarea, în doze echilibrate, este esențială pe măsură ce îmbătrânim, în special pentru femeile care au probleme cu osteoporoza sau de osteopenie”, spune Gioffre.

Când ar trebui să punem sare în cafea

El susține, contrar teoriei cunoscute până acum, că nu deficiența de calciu este cea care cauzează probleme ale oaselor.

„Dimpotrivă, o femeie de peste 45 de ani are de zece ori mai multă cantitate de calciu decât ar trebui”, explică acesta.

În schimb, în spatele fragilității oaselor s-ar afla aciditatea, spune Gioffre.

„Când avem o aciditate mai mare, în special în sânge, corpul nostru va ”fura” calciul și magneziul din oase și mușchi pentru a neutraliza acizii dăunători din corp.”

Adăugarea unui strop de sare în cafea este, așadar, o modalitate de a neutraliza acidul și de a înlocui mineralele de care avem nevoie.

Acesta sugerează să adăugăm un sfert de linguriță de sare de Himalaya sau de bicarbonat de sodiu în cafea, imediat după preparare. Când cafeaua este fierbinte, sarea se va dizolva mai repede și mai ușor.

SURSA FOTO: Dreamstime

Pudra de cacao

Există și alte ingrediente extrem de sănătoase pe care le puteți adăuga în cafea, care pot stimula metabolismul și pierderea în greutate. O opțiune delicioasă este cafeaua în care adăugăm pudră de cacao. Un strop din acest condiment va da cafelei o aromă intensă și specială, potrivit Shefinds.

Puteți folosi fie pudră de cacao neîndulcită, fie cacao obișnuită. Ambele provin din planta de cacao. Pudra de cacao este mai procesată, iar căldura care se emană în timpul procesării distruge o parte din nutrienți.

O lingură de pudră de cacao naturală/neîndulcită conține:

  • 12 calorii
  • 0,5 grame de grăsime
  • 3 grame de carbohidrați
  • 0 grame de zahăr adăugat
  • 2 grame de fibre.

Flavonoidele și alți antioxidanți din cacao pot reduce inflamația

Puțină lume știe că acest ingredient este plin de minerale, antioxidanți, fitonutrienți și fibre. De asemenea, pudra de cacao conține calciu, cupru, fier, mangan, magneziu, fosfor, potasiu și zinc. Flavonoidele și alți antioxidanți din cacao pot reduce inflamația.

Efectele pozitive ale acestui ingredient asupra neurotransmițătorilor pot ajuta la îmbunătățirea stării de spirit și a energiei. Nu în ultimul rând, pudra de cacao poate ajuta la stimularea metabolismului și la pierderea în greutate, reducând grăsimea abdominală.

Studiile au arătat că includerea în dietă a acestui ingredient, folosit de obicei la prăjituri, poate contribui la accelerarea metabolismului și a pierderii în greutate.

Cel mai bun mod de a adăuga pudră de cacao în cafea este să puneți mai întâi acest condiment în ceașcă, apoi turnați o cantitate mică de cafea și amestecați, astfel încât să se formeze o pastă groasă.