Reteaua americana de cafenele Starbucks a anuntat o noua operatiune de inchidere a unor cafenele din Statele Unite ale Americii si din restul lumii, fapt ce va atrage dupa sine o disponibilizare a unui numar semnificativ de angajati. Mai exact, 6.700.

Aceste masuri au fost justificate prin agravarea crizei economice. Grupul intentioneaza astfel sa realizeze o reducere a costurilor de 500 de milioane de dolari in cursul exercitiului fiscal 2009 care se va termina in luna septembrie.

Conform comunicatului emis de grupul din Seattle, vor fi inchise 200 de cafenele in Statele Unite si 100 in restul lumii.

Aceasta noua restructurare se adauga celei de 11.000 de angajati anuntat in iulie anul trecut, disponibilizare realizata in urma inchiderii a 500 de cafenele din Statele Unite.

In primul trimestru al acestui exercitiu fiscal, Starbucks a inregistrat o reducere de 6% a cifrei de afaceri si un profit net de 64,3 milioane de dolari, in scadere fata profitul de 208 milioane de dolari, inregistrat in aceeasi perioada a anului precedent.

Sursa: 20min.ch