Cafeaua măcinată din comerț, amestecată cu alte ingrediente. Atenție mare la etichetă

Sursă: Dreamstime

Cafeaua măcinată din comerț poate fi, de multe ori, amestecată cu alte ingrediente. De aceea, atunci când mergem la magazin trebuie să fim foarte atenți la ceea ce scrie pe etichetă.

Cafeaua din magazine poate fi falsificată foarte ușor, la fel ca alte multe produse. Unii comercianți preferă să amestece cafeaua cu alte ingrediente, iar clienții nu își pot da seama de acest lucru. Din acest motiv, unii dintre ei nu mai au încredere în etichetele produselor.

Practica falsificării produselor nu este una noua, ea fiind folosită încă din epoca medievală. La acea vreme, condimentele erau cele mai falsificate de pe piață.

Cafeaua boabe se poate amesteca cu multe alte ingrediente

Una dintre cele mai populare băuturi din lume, cafeaua, este unul dintre multele alimente care ar putea fi falsificate. Există două metode pentru a face acest lucru.

Această băutură ar putea să nu includă cu adevărat boabe de cafea, în ciuda a ceea ce pretinde pe etichetă, sau ar putea fi amestecată cu diferite amestecuri periculoase. Este posibil să amestecați cafeaua măcinată cu soia, zahăr brun, grâu, porumb sau alte cereale.

Această complexitate este invizibilă cu ochiul liber, ceea ce ar putea cauza probleme majore pentru cei care sunt alergici la anumite ingrediente ascunse, cum ar fi grâul sau soia. Arabica și Kona sunt două mărci comune de cafea contrafăcută.

O metodă de identificare precisă a ingredientelor cafelei și de eliminare a celor false a fost dezvoltată în 2014 de mai mulți academicieni brazilieni. O echipă de academicieni italieni a utilizat o tehnică similară pentru a încerca să facă diferența între boabele Robusta și Arabica, pe care unele întreprinderi le imită.

Sucul de fructe, ușor de falsificat

Chiar și sucul de fructe din comerț, care este adesea cumpărat, poate fi falsificat. Utilizarea de substanțe naturale poate fi indicată pe etichetă, însă nu este întotdeauna așa.

Aromele sucului, nu conținutul acestuia, pot fi reprezentate de denumire și de elementele vizuale, și nu invers. Pentru a afla adevăratele ingrediente, citiți cu atenție eticheta.

Băuturile care nu conțin 100% suc de fructe pot include „nectar”, „cocktail de fructe” sau „punch cu apă” ca unul dintre ingredientele cheie de pe etichetă.