Reţeaua de cafenele israeliene „Ilan’s Coffee” a anunţat boicotarea cafelei turceşti, ca urmare a difuzării în Turcia a unui serial de televiziune anti israelian care prezintă, printre altele, un soldat israelian împuşcând mortal o fetiţă palestiniană în vârstă de 4 ani, relatează „Yedioth Aharonot”, principalul cotidian israelian.

Ilan’s Coffee a anunţat, de asemenea, că boicotul cafelei turceşti face parte dintr-o „cultură de boicot împotriva Turciei” şi şi-a exprimat speranţa că şi alte stabilimente comerciale vor adopta acelaşi „cod cultural”.

„Toţi cafegii din Tel Aviv ar trebui să contribuie la boicot, abţinându-se de la consumul de cafea turcească”, a declarat un reprezentant al relelei israeliene de cafenele.

În termeni practici, boicotul se va traduce prin suspendarea vânzării de cafea turcească marca Istanbul, care va fi boicotată până la ameliorarea climatului din relaţiile bilaterale turco-israeliene.

Iniţiatorii boicotului au recunoscut că nu au capacitatea de a provoca daune financiare Turciei, dar insistă asupra valorii patriotice şi culturale a măsurii decretate.

SURSA: Agerpres