Cele mai valoroase exemplare sunt şi cele mai scumpe, preţul lor fiind apropiat de cel al maşinilor de lux. De exemplu, o iapă, pe nume Anca, din renumita rasă olandeză Frizian, adusă la târg de proprietara ei, Cristina Manea, de la  Clubul Ecvestru Bucureşti, este evaluată de specialişti la 15-20.000 de euro. Fără preţ, cum se spune, sunt armăsarii Sunrise, un pur sânge englez, de 13 ani, şi Şedo, de 6 ani, din rasa Pinto,  proprietar Nelu Szekely, din Bucureşti. „Ăştia sunt mai scumpi decât limuzinele alea cu care se plimbă şmecherii prin Bucureşti”-ne-a spus Szekely, atunci când l-am întrebat de preţ.
Să mai notăm câteva exemplare care s-au remarcat la această ediţie a târgului: armăsarul Ogică, de 9 ani, Herghelia Jegălia- depozitul de armăsari Dumbrava;  iapa Matka, de 10 ani, Herghelia Beclean, judeţul Bistriţa; Condur, un cal de 10 ani, din rasa Percheron, proprietar Garbis Vicenţiu, din Potigrafu, judeţul Prahova; Roly,  de 14 ani, din rasa Fell Pony, adus din Olanda, proprietar Nagy Mark , din Acăţari, judeţul Mureş.

Poneii, bucuria copiilor

Poneii, din rasele Shetland, Falabella ş.a., au avut standul lor separat în acest an şi s-au bucurat, în primul rând, de aprecierea copiilor. Asta şi pentru că, în schimbul a 5-10 lei, copiii puteau face o plimbare călare, printr-un spaţiu special amenajat şi sub supravegherea organizatorilor, dar şi a părinţilor.