Călin Georgescu și controversa legată de CV-ul său

Călin Georgescu, candidat și personalitate publică, și-a trecut în CV-ul său un job impresionant: ”director executiv și consilier special al directorului general ONU de la Geneva” în perioada 2015-2016.

Totuși, o verificare simplă ridică semne de întrebare privind veridicitatea acestor informații, scrie adevărul.ro.

Călin Georgescu
SURSĂ FOTO: HAI România!

Ce susține CV-ul?

Potrivit documentului publicat pe site-ul Universității din Pitești, Călin Georgescu menționează că a fost director executiv al Institutului Indicelui Global al Sustenabilității al Națiunilor Unite (UNGSII), oferind ca adresă oficială Biroul ONU din Geneva, Palais des Nations.

Investigațiile dezvăluie că UNGSII este o fundație independentă, fără afiliere directă cu ONU, deși susține inițiativele acesteia. Sediul său nu se află la Geneva, ci într-un sat elvețian, Gebertingen, la 185 km distanță. Adresa specificată pe Google Maps indică o vilă privată, fără semne ale fundației.

Mai mult, site-ul oficial al ONU Geneva nu confirmă poziția de „consilier special al directorului general” menționată de Călin Georgescu, ci doar rolul său anterior ca raportor special pentru drepturile omului și deșeurile periculoase.

Fondatorul UNGSII, Roland Schatz, are un istoric politic și profesional respectabil, dar nu există dovezi că instituția sa ar fi avut statut oficial în cadrul ONU.

Pentru clarificări, publicația „Adevărul” a solicitat răspunsuri oficiale de la ONU New York și ONU Geneva, dar nu a primit confirmări până la acest moment.

Călin Georgescu
SURSA FOTO. YouTube, Victor Ciutacu

ANAF a cerut extrasele de cont ale lui Călin Georgescu

AEP investighează activitățile lui Călin Georgescu și neregulile din campania electorală 2024

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a sesizat Parchetul și Poliția pentru a investiga activitățile candidatului independent Călin Georgescu, suspectat de posibile încălcări ale legislației electorale. Georgescu, lider în turul doi de scrutin, a raportat zero contribuții și cheltuieli de campanie, fapt care a atras atenția autorităților.

Președintele AEP, Toni Greblă, a anunțat măsuri ferme împotriva afișelor anonime, manipulării online și publicității politice nelegale.

„Am solicitat organelor de urmărire penală să identifice sursele și plătitorii afișelor anonime”, a precizat acesta.

Totodată, ANAF a fost implicată pentru verificarea potențialelor plăți ilegale către influenceri, inclusiv rulajele conturilor lui Georgescu, pentru a identifica surse și utilizări suspecte ale fondurilor, precum promovarea pe platforma TikTok.

Autoritățile subliniază angajamentul pentru transparență și respectarea regulilor electorale.