Călin Georgescu a spus în interviul jurnalistul american Tucker Carlson că nu a putut fi controlat de sistem din cauza poziției sale din afara structurilor de putere, ceea ce l-ar fi transformat într-o amenințare pentru status quo.

Călin Georgescu a legat eliminarea sa din cursa electorală de o agendă internațională

De asemenea, Georgescu a susținut că programul său politic intitulat „Apă, Hrană, Energie” a avut potențialul de a-l propulsa în funcția de președinte încă din primul tur al alegerilor. În acest context, el a spus că reacția autorităților și a celor aflați la conducere a fost determinată de teama pierderii puterii și a accesului la resurse financiare.

Totodată, Georgescu a legat eliminarea sa din cursa electorală de o presupusă agendă internațională, în care ar fi fost implicați fostul secretar de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, alături de președintele Franței, Emmanuel Macron, și președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

„Pentru că am fost din afara sistemului, nu am putut fi controlat. Cu programul Apă, Hrană, Energie, am avut șansa de a câștiga din prima rundă. Ei s-au alarmat, au văzut că pot pierde puterea și banii. Un moment cheie a fost când am spus cuvântul Pace. Atunci m-au atacat, pentru că ei au nevoie de Război. Sistemul s-a alertat imediat. Toată lumea știe că sistemul în România doar pune în practică ceea ce li se spune din străinătate”, a acuzat Georgescu.

Declarațiile lui Georgescu pot fi urmărite aici.

A fost întrebat de Tucker Carlson dacă se teme de o posibilă condamnare sau încarcerare

Întrebat de Carlson dacă se teme de o posibilă condamnare sau încarcerare, Georgescu a răspuns evocând un episod în care a fost reținut de pe stradă și audiat timp de mai multe ore. Conform celor relatate de el, în prezent există trei sau patru dosare penale deschise pe numele său.

„Am fost ridicat din trafic, reținut și audiat timp de 6 ore. Am 3 sau 4 dosare deschise pe numele meu, dar noi nu renunțăm. Sunt sigur că, la un moment dat, dacă SUA dorește o alianță, trebuie să susțină patrioții din România”, a răspuns Georgescu.

Cu toate acestea, a afirmat că nu intenționează să renunțe și a făcut apel la sprijinul Administrației Trump, exprimând convingerea că o alianță între SUA și România ar trebui să includă susținerea celor pe care i-a numit „patrioți”.

În continuarea interviului, Călin Georgescu a afirmat că susținătorii săi sunt victime ale unor presiuni și abuzuri. Potrivit acestuia, tineri au fost sancționați cu amenzi consistente doar pentru postări pe rețelele sociale, iar persoane în vârstă au fost sancționate pentru simplul fapt că l-au fi susținut.

Spre final, a atras atenția asupra diminuării libertății de exprimare în România, punctând că jurnaliștii care exprimă opinii diferite sunt blocați sau marginalizați.

„Oameni tineri au fost abuzați, amendați cu mii de euro, au fost puși în fața faptului împlinit doar pe baza unor postări pe social media. Un pensionar a fost amendat pentru că m-a susținut pe mine. Libertatea de expresie astăzi este sub atac, sub un atac serios. Nu este ok, nu este bine deloc. Mass-media, niște jurnaliști importanți, sunt blocați pentru orice opinie”, a conchis Georgescu.